torstai 22. marraskuuta 2012

Jämälankasukat







Jämälankalaatikko tursuilee, joten puikoille päätyivät jämälankasukat: kokeilevaa neulontaa kahdella langalla. Lämpimät ja päätyivät äidin jalkoja lämmittämään.

Koska lankalaatikkoon jäi vielä monta nöttöstä, aloitin uuden projektin.


lauantai 10. marraskuuta 2012

Appelsiinitoffee

Lähiprisman konvehtilaareista löytyy myös appelsiinitoffeeta . Tämä on pojan lempiherkkua ja ilmeisemmin appelsiinitoffeen inspiroimana valittiin isälle sukkalangat.

Appelsiinitoffeet valmistuvat nopeasti.  Ohje on täältä ja lankana isoveli, jolla tosiaan tulee nopeasti valmista. Ihan uusi kokemus oli tehdä näin paksusta langasta sukat, mutta voin suositella.




sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Putkikset

Tein ystävälle pikalahjan eli putkikset. Kyseessä on putkisukat, joihin ei tule kantapäätä.  Lankana oli Impivaaran Seitsemän Veljestä.  Tykkäsin langasta : mukava kiilto ja hyvin neuloutuu.


Luultavasti teen itsellekin tälläiset helpot kotisukat.  
Ohjeen otin Novitan sukkalehdestä . Voisin väittää, että jos ostaa tämän lehden , voi helposti kutoa kymmeniä erilaisia sukkia , läheltä saatavista langoista. Tämä ostos on ollut enemmän kuin hyvä. Voin suositella lehteä lämpimästi.

lauantai 3. marraskuuta 2012

Korvapuustivinkki

Tein korvapuusteja tällä ohjeella, mutta sisälle laitoin 2 dl mansikkasosetta ja 3-4 dl vaniljacremeä, ja pinnalle ruokokidesokeria.
Paistaminen maltillisesti ( pienemmällä lämmöllä ja hitaammin) , jotta ehtii keskeltä kypsyä.

Nostatin liian vähän,kun pullat repeytyivät, mutta makua tuo ei haittaa..