tiistai 26. tammikuuta 2010

Keltainen villapaita on valmis :)

Sain keltaisen villapaidan valmiiksi . Ohjehan on täällä ja täällä .

Pojalle on tulossa lasten koko :) Kuvaamme sitten molemmat yhtä aikaa. Oman paidan tekemiseen meni 9 päivää eli todellä vähän, sillä en ehtinyt viikonloppuisin kutomaan juuri ollenkaan ja samaan saumaan sattui ompeluvimma, joka taitaa jo olla hiipumassa .

maanantai 25. tammikuuta 2010

Minulla on vaan niin kamala ikävä sinua.


Eilen sitten sinun menetystä taas itkettiin. Eihän se toisaalta kummallista ole. Olithan meidän ilona seitsemän vuotta , Pojan elämän alusta alkaen. Kesän alussa lähdöstäsi tulee vuosi, pieni ikuisuus jo ilman sinua.

lauantai 23. tammikuuta 2010

Shoppailua ja Siivousta

Hmmm. Tänään on shoppailtu, ja kaiveltu kaappeja sekä laitettu vaatteita kierrätykseen.
Miten sitä voikaan kertyä niin paljon turhia vaatekappaleita kaappeihin? Meillä ei tosiaan ole ylimääräistä säilytystilaa, joten kaiken turhan tavaran hävittäminen tulee tarpeeseen.

Makuuhuoneen kaaos alkaa olla selätetty, josko sen kaaoksen saisi hallintaan muuallakin..

Yksi pulma tästä on kehkeytynyt .. Ostaako lisää kaappeja vai hävittäisikö vain tavaraa? Mihin sitä oikeasti tarvitsee niin paljon tavaraa ? Siitä päästäänkin tämän päivän shoppailuihin.
Shoppailin todella maltillisesti, ostin vain tarpeellisen paidan ja kinttaat Pojalle :D Ja alennuksesta tietenkin ;)

torstai 21. tammikuuta 2010

Ja sit jotain oranssia..

Tämä mamahan alkaa olemaan jo aika kone ;) Väri ei ole ihan noin keltaisen oranssi, mutta oranssi kuitenkin. Kangas on täältä ja kuviona on oranssi kirahvi. Tykkään näistä bambukankaista ja pojan ihokin tykkää. Kangas on ostettu varmaankin jo puoli vuotta sitten, mutta eipä ole ollut intoa ommella.

Sininen villapaita -marraskuun tekosia

Tälläisen villapaiden tein pojalle jo marraskuussa, mutta jäi bloggaamatta.

Paita on Interweave Knits,Weekens 2009 -lehdestä. Ja tarkemmat tiedot löydät täältä

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Kohtahan on kevät?

Näin keskitalvella iskee värien kaipuu. Tarvitsen keltaista, vihreää ja oranssia
Niinpä ompelin pojalle housut&paidan. Puikoilla on jotakin keltaista , ja pojalle kuulemma kanssa .

perjantai 15. tammikuuta 2010

Kaaoksen alku ja juuri?

Onko kaaoksen alku ja juuri ..

Liika tavara vai säilytystilan puute?

No tässäpä esimakua .


Miten tämän oikein ratkaisisi? Ilmeisesti heitämme taas tavaraa menemään . Varastoon ei yksinkertaisesti enää mahdu . Laitan tänne inventaariota jossakin vaiheessa, jos joku sattuisi tarvitsemaan. Vaihtoehtoisesti kommenttilootaan voi laittaa viestiä, jos etsii / tarvitsee jotakin tavaraa, josko meiltä semmoinen löytyisi.

torstai 14. tammikuuta 2010

Villasukkavaras vai villasukkasyöppö?

Pojalla on kadonnut nyt neljät sukat puolen vuoden aikana päiväkotiin. En ymmärrä yhtään, minne ne ovat voineet kadota. Jos lapselleni kulkeutuisi väärät / ei omat sukat kotiin, niin veisin ne takaisin.

Pojan sukista on siis hävöksissä:
  • oranssit polvisukat, tehty novitan lakkalangasta
  • vihreät nilkkasukat, tehty novitan metsänvihreästä /kirjavasta langasta (Saatu lahjaksi ja nyt kadoksissa :( )
  • harmaat nilkkasukat , joissa on viininpunaiset raidat (Saatu lahjaksi ja nämäkin kadoksissa :( )
  • sekä käsinvärjätystä langasta tehdyt villasukat ( Nämä harmittaa, sillä näihin näin tuhottomasti vaivaa ja ne oli niin kauniit, niiks :( )

Harmittaa ihmisten välinpitämättömyys. Mä tahdon ne villasukat takaisin, kiitos.

Villasukkalanka on vähissä, joten viikonloppuna teen jotkut raitasukkahiiviöt ja sen lisäksi värjäilen lisää lankaa, jotta saan pojalle uudet sukat jalkaan. Meillä on siis tällä hetkellä kierrossa vain yhdet sukat ja jos nämäkin "katoaa", niin mitä me sitten tehdään : (

Päivitystä tilanteeseen :

Vain yhdet eli ne metsänvihreät sukat ovat hukassa. Loput sukat ovat rantautuneet takaisin päiväkodista . Tosin hieman ihmettelen noita itsevärjätystä langasta tehtyjen sukkien kohtaloa

-> ne oli selkeästi ollut jollakin käytössä. Sukkaparat haisivat sukkahielle, olivat olleet jonkun liian suuressa jalassa ja niihin oli tarttunut jonkun tarranauha eli nyt niissä on tarranauha nöyhtää . Törkeää ne olivat kuin uudet maks 3 kertaa olleet pojan jalassa, kun vein ne päiväkotiin . Nyt ne odottavat huoltoa ja pesua kotona :(

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Haalari

Tein pojalle sisähaalarin Elsebeth Gyntherin kaavoilla. Mä tykkään, poika ei. No aina ei voi voittaa, pitäydymme siis tavallisissa paita plus housut yhdistelmissä.

Niinhän se on, että kolme vuotiaallakin voi jo olla mielipide, mitä hän pukee päälleensä.



Henkilökohtaisesti luulen, että se on tuo vaaleansininen väri ;) Poika tykkää enemmän mm. kirkkaanpunaisesta, vihreästä , keltaisesta ja ruskeasta, muttei juurikaan vaaleansinisestä.

lauantai 2. tammikuuta 2010

Vuoden tavoitteet ?

Kävin hieman kurkkimassa noita vuoden tavoitteitani ja kovin ovat jääneet tavoitteiksi. Onneksi minulla on vielä monta kuukautta tuonne syyskuulle.
Ainoastaan langanosto- ja kankaiden ostolakko on pitänyt :D

Joka kuukausi on tehty kyllä jotakin käsityötä , mutta niiden esittely on jäänyt vähälle, kun meidän kamera toimii satunnaisesti ja on oikeammin rikki. Pitäisi alkaa säästämään uuteen kameraan, jotta joskus saisi valokuvia ..

Tässäpä nämä vuoden tavoitteet vielä kerran :



  • En osta lisää lankaa kuin niihin projekteihin, joihin lankaa ei yksinkertaisesti ole.

  • Haen kennelnimeä. (Tämä on jo hyvässä vauhdissa, peruskurssi käytynä, nimet mietittynä, enää tarvitsemme hakemuksen ;) )

  • Käyn vähintään yhdessä ulkomaisessa koiranäyttelyssä. ( Ihan jännityksen tasaamiseksi ajattelin joko Viroa tai Latviaa..)

  • En osta uusia kankaita ennen kuin vanhat on käytetty. (Vetoketjujen ja kuminauhan ja nauhojen ostaminen on sallittua).

  • Kodin puutarha laitetaan kuntoon. ( Tai ainakin puolet siitä.)

  • Joka kuukausi tehdään valmiiksi vähintään yksi käsityö, jonka tavoitteena on joku vähentää lanka- tai kangasvarastoja. ( Ja aikaansaannos esitellään täällä ;) )

Joulukuu meni ja joulukin oli ihan leppoisa, pientä kuprua lukuunottamatta . Kupruksi muodostui, kun löysin miehen veljen nukkumasta meidän ruokapöydältä , joululiina peittona .. Hmmm voisin olla tosiaan sitä mieltä, että aikuisten ihmisten tulisi tietää paljonko sitä alkomahoolia ottaa ja varsinkin toisten kotona ja varsinkin jouluna, hmmmmmmm.


Kutominen on jäänyt, sillä olen ollut liian väsyksissä kutomaan. Senpä vuoksi kutomisen sijaan saumurilla on surauteltu jotakin ;) Josko saisin pojan pukeutumaan hänelle tehtyyn sisähaalariin, niin voisinkin esitellä sen täällä..


Meille on tulossa tämmöinen :


Voipi olla , että kutominen jää tulevaisuudessakin hieman taka-alalle, mutta joskos sen siskon villatakin saisi jo valmiiksi asti.