torstai 22. syyskuuta 2011

Urosvöitä, sotkua ja sukkaa

Tein pyynnöstä urosvöitä ranskanbulldogeille. Nämä ovat siis vöitä,  joita laitetaan uroksille , etteivät merkkaile pitkin asuntoa. Mielestäni yllättävän kätevä ajatus.


 Materiaalina kaapista löytyneet PUL- ,velour-, frotee- ja trikoopalat.

Urosvyö suljettuna ja alla avattuna. Kiinnityksenä leveä tarranauha. Aikaa vyöhön menee kaikkiaan noin 45 minuuttia (kankaiden valitseminen, leikkaus, saumurointi, ompelu ja langanpäiden päättely). Ei hankala homma ollenkaan.


Kodissamme asustaa kaaos ( jälleen tai edelleen). Siirsimme alakerrasta kaapin yläkertaan, jotta mieheni ja minä saatiin omat vaatekaapit. ( Ei tosiaan ole hauskaa jakaa vaatekaappia henkilön kanssa, jolla on huomattavasti enemmän vaatteita kuin itsellä. Jotenkin ne omien vaatteiden tila vain kutistuu kutistumistaan. )
Alkuperäisenä ajatuksena oli ostaa yksi kaappi lisää, mutta tämä koko on Ikeassa lopetettu, joten siirto hommiin jouduttiin. Kaapin siirrossa meni 5 tuntia, sillä kaappi piti tietenkin purkaa osiin, ja lampun paikkaakin piti meidän siirtää. Niin ja vaatteet niistä laatikoista kaappeihin ja sängyn siirtokin piti tehdä.. Ei ihan pikku homma siis. 
Yläkertasta puuttuu lamppu nukkumistilasta, ja tietysti pikku tuunaus.  Kunhan yläkerta on valmis laitan tänne siitä kuvia. 
Sotkukuvien tarkoituksena on muistuttaa minua siitä, että kun saan kaiken valmiiksi, niin se tosiaan kannatti.








 Ja ne sukat, oi ne on kerrankin ihanat ja sopivat. Ainoa miinus on , että tuo harmaa lanka pörröttyy käytössä. Onhan se tietysti niinkin, että halvalla ei saa parasta.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ompeluksia ja kalamarkkinoita

Miehelle pipo ja muuta kivaa. .   Tänä viikonloppuna nautimme  Lahden perinteisistä Kalamarkkinoista. Hyvä tunnelma ja markkinat paranevat vuosi vuodelta. Mieheni, joka ei edes syö kalaa käy markkinoilla mielellään. 








Tänä vuonna ostettiin metrilakua, hunajaa, afrikkalaiset helmet ja brittiläistä toffeeta. Toffee oli mieletön löyty , ja niin hyvää.

torstai 15. syyskuuta 2011

Villasukat minullekko?

Saa nähdä, olenko vihdoin saanut sukkamörön selätettyä .  Jokin mystinen taitolaji tämäkin, sillä kyllä ne muille onnistuu, mutta itselle ei.  Lankana ihan Novitan Nallea sekä värjättynä että suoraan hyllystä. Tykkään tästä langasta, toivottavasti ei tee temppuja pesukoneessa.

Värjäys on tehty ihan etikalla, sitruunahapolla ja elintarvikeväreillä.  Kummitytön äidin kanssa värjäiltiin lankaa pieni määrä. Oma ajatus oli värjätä muutama kerä tehosteväriksi ja kaksi vihreänsävyistä kerää sitä syntyikin.  Oranssi meni kummitytölle ja  kirjavankukertava odottelee vielä vyyhtinä. Langasta tuli uskomattoman ruma, mutta josko sitäkin voisi johonkin käyttää..

maanantai 5. syyskuuta 2011

Viikonlopun saalista

 Ompelin lisää takkeja, koska kyseessä on takki  ranskanbulldogille, piti etuosan kaavaa hieman suurentaa. Alla suurennus juniorikoon takkiin. Aikuiselle kaavaa pitää vielä pidentääkin ;)  Kaavana on siis Suuri Käsityölehti 3 /2011 , koiran kääntöviitta modattuna.



Takkien lisäksi tein trikoopipoja. Malli löytyi täältä.  Kuvassa pojalla vihreä nenä :/ Törmäsi päiväkodissa puusohvaan tiistaina , ja oli ihan päivystytykseen asti päässyt. Onneksi ei ollut käynyt pahemmin. Trikoo on pojan itse valitsema. :)





perjantai 2. syyskuuta 2011

Ompeluksia ja kutomisia

Pennuille takkeja, kustannukset noin 3€ takki. Kaava Suuresta Käsityölehdestä.



Bones sukat ovat Ravelryssä. Sukat menevät ystävälle lahjaksi kiitokseksi näyttelyteltan lainasta.