lauantai 24. heinäkuuta 2010

Sadepäivänähän otetaan kutimet esiin


Miehelle teen slipoveria Novitan Luxus Cottonista, joka on ecoa ja orgaanista. Lanka on pehmeää, mutta halkeilevaa. Halkeilun kanssa voi elää, ja voihan se olla, että ongelma on neulojassa.
Toiveissa on, että slipoveri valmistuisi vielä tänä vuonna, ensi vuoden golfiin. Ohje on Novitan kesä 2010 numerosta, numero 49. miehen kohoneuleinen slipoveri. Kohoneule on yhtä painajaismaista kuin sen muistinkin olevan, laskelaskelaske, ja työ valmistuu suhteellisen hitaasti, ehkäpä kiitos seisoo lopussa ?Itselle aloitan Hannea . Hanne on ollut ravelryssä jonotuslistalla jo pitkään.
Neulotaan aina oikein, ja yhteen pötköön, sopivan aivoton slipoverin kaveriksi.
Kohtahan on jo syksy, joten lämmikeitä tarvitseekin kutoa. Lankana on lankalaatikon uumenista löytynyttä mustaa 7veljestä lankaa sekä itse värjättyä 7veljestä lankaa. Vihreä on oikeasti enemmän lime, mutta nämä sadepäivän kuvat eivät ihan anna oikeaa sävyä.
Tällä kertaa otin myös neuvoista vaarin , ja blokkasin mallitilkun oikean neuletiheyden saamiseksi. Ehkäpä nyt säästytään 7veljeksen kummallisilta venymisominaisuuksilta?1 kommentti:

  1. Kyllä se vika on langassa eikä neulojassa. :) En yhtään tykkää neuloa tuota cottonia juurikin tuon halkeilun takia. Mutta liivistä tulee kyllä hieno.

    VastaaPoista

Jättäisithän kommentin, jos jokin heilahti sinussa.