sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Helppo koiranpeti VOL 2

Meille tulee hoitokoira Kodittomat Espanjan Koirat ry:ltä .  Koirasta kerron heti lisää, kunhan olemme saaneet koiruuden tänne.

Koiralta puuttui peti , joten pientä ompelua oli tiedossa.   Ostin Etolasta kaksi suikaletta vaahtomuovia reunaksi ja kaksi pakkausta askarteluvanua  täytteeksi.  Hintaa ostoksille tuli noin 20 euroa.

Ensin ompelin täytteille sisätyynyn lakanasta . Sisätyynyn koko oli noin 95*62 .

Seuraavaksi  tein tyynylle pestävän päällisen varastojen kätköistä löytyneistä kankaista .
Mikkihiiriflanelli on Amerikasta , joskus viisi vuotta sitten hankittu. Flanelli on tiivistä kangasta ja  lämmin ihoa vasten, joten sopii oivasti tyynynpäällikseksi.  Päällinen suljettiin sydännepeillä.

Tämän jälkeen ompelin vaahtomuovipaloille suojapussin.  Suojapussin päät sidoin yhteen nauhalla, jolloin muodostui ovaalikehikko.  Sovitin tyynyn kehikon väliin ja peti oli valmis.  Peti on todella yksinkertainen tehdä ja helposti myös pestävissä. 

 Vinkki : tyynyn pitää olla paljon reilumpi kuin kehikon, jotta pedistä tulee sopivan tiivis, eikä aukkoja kehikon ja tyynyn väliin synny. 

PS: Mummeli on kyllä vallannut tuon pedin . Vanha peti ei enää kelpaa. Saas nähdä,mihin petiin hoitolainen lopulta päätyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäisithän kommentin, jos jokin heilahti sinussa.